Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

29.08.2023

Правила протипожежної безпеки

З метою недопущення ускладнення протипожежної безпеки, та виконання вимог наказу МВС України від 30.12.2021 року №1417 «Про затвердження Правил протипожежної безпеки в Україні»  серед співробітників ДУ «ТМО МВС України по Сумській області» (далі-ДУ ТМО/Установа) 15 серпня поточного року було проведено навчання щодо виконання  загальних вимог протипожежної безпеки до утримання інженерного обладнання в ДУ ТМО.

Медичним працівникам було роз’яснено основні вимоги пожежної безпеки про виконання  загальних правил протипожежної безпеки до утримання інженерного обладнання в закладі.

Під час проведення навчання наголошувалось на те, що медичні працівники Установи зобов’язані  дотримуватись вимог пожежної безпеки та не допускати дій, які можуть привести до виникнення пожежі. Зверталась увага на те, що комп’ютери, настільні лампи, вентилятори та інші електроприлади слід умикати в мережу тільки через справні штепсельні розетки та електрошнури. Експлуатація тимчасових електромереж забороняється. Працівники Установи зобов’язані користуватися тільки справними  інструментами, приладами, обладнанням, дотримуватись інструкцій по їх експлуатації. Обігрівання приміщень  має здійснюватись тільки центральним водяним опаленням.

Після закінчення роботи працівники мають: впорядкувати робочі місця, зачинити вікна, вимкнути електроживлення приладів та обладнання, якими вони користувалися, уважно оглянути приміщення перед виходом тощо.

У разі виявлення ознак пожежі (горіння) кожний працівник зобов’язаний:

негайно повідомити про це оперативно-рятувальній службі за телефоном «101» або «112». При цьому необхідно вказати місце розташування об’єкта, кількість поверхів будинку, місце виникнення пожежі, обстановку на пожежі, наявність людей, а також своє прізвище.

(с) 2024

Запис до лікаря