Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

07.11.2023

8 листопада - День рентгенолога в Україні та Міжнародний день радіології

Давно, саме 8 листопада 1895 року, Вільгельм  Кондрат Рентген виявив існування чарівних променів. Пізніше їх назвуть рентгенівськими, а вже через рік після відкриття випромінювання в світі з'явились перші рентген-апарат та плівка, чутлива до рентгену. І через століття, надто ж тепер, рентген є найбільш поширеним, швидким та доступним засобом діагностики в пульмонології, травматології  та стоматології. З плином часу радіологія зробила потужний стрибок у розвитку: з'явились цифрові рентген-апарати та комп’ютерні томографи.

Рентгенологічний кабінет нашої установи (далі-рентгенкабінет/кабінет) функціонує в складі поліклінічного відділення лікарні ДУ «ТМО». Розташований - на  першому поверсі закладу. Графік роботи рентгенкабінету з 08:00 години до 14 год. 30 хв.

На оснащенні кабінету знаходиться система рентгенівська діагностична Х-МІND DC, за допомогою якої можна виконувати відповідні цифрові рентгенологічні обстеження та здійснювати більшість видів рентгенографічних обстежень і отримувати високоякісні рентгенівські зображення м’яких тканин і кісткових структур пацієнта у положеннях лежачи, сидячи, стоячи.

Рентгенологічний метод залишається одним із провідних та доступних способів дослідження в медицині, який допомагає діагностувати різні захворювання органів та систем запального, посттравматичного, дегенеративного та пухлинного характеру.

Рентгенкабінет має ліцензію  на право проводження  діяльності з використання  джерел іонізуючого випромінювання.

Рентгенкабінет відповідає вимогам з правил техніки безпеки, протипожежної безпеки та державним санітарним правилам і нормам "Гігієнічні вимоги до влаштування та експлуатації рентгенівських кабінетів і проведення рентгенологічних процедур".

 Фахівці рентгенологічного кабінету мають відповідні кваліфікаційні категорії та постійно підвищують свій професійний рівень.

         Керівництво ДУ «ТМО» щиро вітає фахівців рентгенологічного кабінету з професійним святом! Бажаємо колегам чітко й точно «бачити» людей на рентгені, помічати плюси і мінуси у будь-якій ситуації, знаходити контрасти нашого життя!

         Міцного здоров’я вам, щастя вам та вашим родинам, оптимізму та успіхів!

 

 

(с) 2024

Запис до лікаря